Menyen

6 unike egenskaper

Allsidighet

Squid er et unikt og allsidig produkt, og helt ulikt all annen form for vindusskjerming, fordi den kan brukes i alle innredninger og på alle typer av vinduer, uansett størrelse og form.

Du kan montere Squid på glasstak og i utestuer, og på alle andre tenkelige glassflater innendørs hvor du har behov for skjerming. Tekstilen er både fuktighets- og varmebestandig, og samtidig veldig lett å skreddersy nøyaktig til dine krav og spesifikasjoner.

 

Fuktighets- og varmebestandig

Squid er utviklet for å tåle temperaturer helt opp til 60°C, og tekstilen er også brannhemmende (M1/B1) og kan benyttes også i områder med strenge brannsikkerhetskrav. Høy luftfuktighet påvirker heller ikke vindustekstilens klebeevne eller styrke, og du kan trygt installere Squid på badet og i vaskerommet, på kjøkkenet, i utestue eller i garasjen. 

Squid er den perfekte løsning for vinduer som utsettes for sterkt sollys, fordi den er en tekstil med et åpent vev som puster. Den er derfor også egnet til bruk på HR++(+) high performance termoruter. Det er kun den sorte varianten i fargen 006 Coal som ikke kan anvendes på denne type spesialglass. 

 

Skreddersydd

Har du runde, trekantede eller diamantformede vinduer? Vil du bruke Squid på et takvindu, glasskuppel eller i en vinterhage? Squid passer alltid, - på alle rette glassflater, og er enkel å tilpasse til riktig størrelse.

Squid leveres på rull i nøyaktig ønsket lengde, samt i en fast bredde på 130 cm. Tekstilen kan enkelt skjøtes og benyttes på veldig store vindusflater, helt uten synlige sømmer. Squid er ideell til bruk også på små vinduer liksom ved siden av inngangsdøren, og kan også brukes på deler av vinduet, som et vertikalt eller horisontalt felt plassert kun der det er behov for skjerming.

Ja, jeg er interessert

Innsyn og privatliv

Squid er en transparent tekstil som gjør at du kan se ut om dagen, men som begrenser folk i å se utenfra og inn. Squid hjelper til med å beskytte ditt privatliv mens du samtidig kan nyte utsikten.

 

Uforstyrret glede

Squid hjelper deg å skjerme for innsyn, samtidig som du beholder mye av utsikten. Forbipasserende kan ikke se inn, selv om du fortsatt beholder mye naturlig lysinnslip  og kan nyte utsikten. Effekten er veldig ulik en tradisjonell vindusfolie- eller film, som både blokkerer alt utsyn og samtidig det naturlige dagslyset.

Effekten av Squid kan sammenlignes med en tynn nettgardin eller et frostet vindu, men Squid er likevel annerledes med dens unike tekstur som gir en vakker, naturlig look. Squid har et minimalistisk uttrykk, og kan enkelt kombineres med andre løsninger for gardinoppheng.

 

Lys på om kvelden

Squid gir deg også en hyggelig og lun atmosfære på kveldstid, selv om det vil bli mer innsyn etter mørkets frembrudd, avhengig av forholdet mellom lyssetting inne kontra ute. Slik fungerer Squid i løpet av døgnet i en tidsforløpssekvensen..

Ja, jeg er interessert!

Stilrent

Squid er en tekstil med en unik tekstur, som har en vakker og naturlig look. Den gir et minimalistisk uttrykk, og kan enkelt kombineres med andre løsninger for gardinoppheng.

Squid passer enkelt inn i alle typer interiør og arkitektur, og vi har utviklet seks vakre, allsidige og stilrene farger slik at du enkelt skal kunne matche ditt interiør.

 

Vakker og praktisk

Squid er et høyteknologisk produkt som er utviklet og blir produsert på vår fabrikk i Tielt i Belgia. Gjennom vår unike produksjonsteknikk blir tekstilen vevd med polyestertråder, noe som gir en vakker tekstur og en myk og varm følelse.

Den selvklebende tekstilen er lett å rengjøre, og du fjerner enkelt flekker fra både yoghurt, syltetøy, sjokolade og majones, helt uten problemer! Squid er også fuktighets- og varmebestandig, og egnet til bruk på HR ++(+) high-performance termoruter. 

 

Stilrent for alle interiør

Squid har et minimalistisk uttrykk som passer godt inn i alle typer interiør og arkitektur. De seks fargene er nøye utvalgt for å matche enhver innredning, og på våre inspirasjonssider kan du la deg inspirere av Squid i alle de seks fargene Chalk, Bone, Oak, Ash, Rock og Coal.

Squid er enkel og rask å montere. Du kan gjøre det helt selv uten bruk av profesjonelt utstyr. Tekstilen klebes på vinduet i fire enkle trinn, og er du ikke fornøyd med resultatet første gangen kan du enkelt ta den opp igjen flere ganger under monteringen.

Ja, jeg er interessert!

Beskyttelse mot solen

Squid bidrar til å holde en stor del av solvarmen ute, og er derfor en perfekt løsning for vinduer som utsettes for sterk sollys, samtidig som Squid også kan motstå ekstrem fuktighet.

I motsetning til tradisjonell vindusfolie i plast så er Squid en tekstil med et åpent vev som puster, og den er derfor også egnet til bruk på HR++(+) high-performance termoruter. 

 

Motstandsdyktig mot fukt og varme

Vi synes det er viktig at vårt produkt gjennomgikk en lang rekke tester, og derfor utsatte vi Squid for kraftige solstråler i et laboratoriekontrollert miljø. Vi testet tekstilen også med 99% fuktighet i samme miljø. Squid passerte begge testene, og limets klebeevne og styrke ble ikke påvirket i det hele tatt.

 

36% mindre varme fra solen

Squid gjør at rommet blir mer komfortabelt, der solens varme blir blokkert to ganger; for det første er det ikke noe luftrom mellom vinduet og tekstilen, og dermed forhindres en oppbygging av varme mellom de to. For det reflekterer tekstilen en god del av solens varme allerede før den kommer inn i rommet. Avhengig av hvilken farge du velger, reflekteres 25% til 36% av solens energi, noe som reduserer inne-temperaturen med inntil 3°C. På den måten gir Squid også en bedre romtemperatur.

 

UV-resistent tekstil

Du kan montere Squid på alle typer og former av vinduer, liksom på takvinduer, sørvendte skyvedørsvinduer, glasstak, kupler, vinterhager osv. I motsetning til tradisjonell vindusfolie i plast kan du også bruke Squid på HR ++(+) high-performance termoruter. Verken limet eller tekstilen tar skade av å utsettes for kraftige UV-stråler. Du finner mer informasjon om dette i vår FAQ-seksjon.

Ja, jeg er interessert!

Enkelt å montere selv

Squid er enkel og rask å montere. Du kan gjøre det selv uten bruk av profesjonelt utstyr, maskiner eller farlige produkter, og monteringen vil ikke skade vegger eller annen innredning. 

Forberedelse til montering

Som forberedelse til montering må du først finne ut hva du skal kjøpe hos en av våre forhandlere. Squid leveres på rull i en bredde på 130 cm, og du bestiller den i ønsket lengde spesifisert i cm. Merk at du må legge til 5 cm ekstra på alle sider av vinduet (til sammen 10 cm i høyden og bredden), som benyttes som margin ved tilpasning og beskjæring av tekstilen. Squid installeres på en enkel måte, du trenger kun rengjøringsmiddel (salmiakk), en monteringsskrape i plast, en hobbykniv med rustfrie stålblader, samt en saks.  

 

Montering i fire enkle trinn

Squid monteres i fire enkle trinn; rengjør, klebe på, kutt og renskjær og trykke deretter hardt fast. Enkelt, - men det er viktig å gjøre monteringen i riktig rekkefølge. Er du ikke tilfreds første gang så er det ikke noe problem. Du kan ta opp igjen tekstilen flere ganger under monteringen, og først når det er helt klart så trykker du den hardt fast med monteringsskrapen, og jobben er ferdig!

Ta gjerne kontakt med en forhandler nær deg for mer informasjon. Du finner oversikten på vår forhandlerside. Der hjelper de deg gjerne med fargeprøver og varebestilling, og kan gi deg tips og råd om montering og vedlikehold.

  

Store vinduer i størrelse XL

Du kan enkelt montere Squid helt alene på små vindusflater, men det anbefales å være to sammen om montering på store flater. Du kan montere Squid nesten sømløst uten synlige striper og skjøter bare du er litt tålmodig og nøye! Se instruksjonsvideoen og en detaljert trinnvis bruksanvisning på installasjonssiden vår.

Ja, jeg er interessert!

100% fra Belgia

Squid er 100 % fra Belgia! Vår unike tekstil er utviklet og blir vevd av Lampe_textiles i den belgiske byen Tielt. Vi er drevet av vår lidenskap for tekstiler og av vår kjærlighet til alt som er vakkert.

 

Tradisjon kombinert med innovasjon

Den flamske tekstilindustrien har en lang og rik tradisjon, og Lampe_textiles har alltid hatt et meget godt omdømme, og setter alltid kvalitet i høysete. Squid er et teknisk avansert produkt som er utviklet og blir produsert på vår fabrikk i Tielt. Vi holder nøye kontroll med produktkvaliteten, og jobber hele tiden med utvikling av innovasjoner og nye produkter. Ønsker du å holde deg oppdatert om vår spennende produktutvikling?

Abonner på vårt nyhetsbrev og bli den første  som får informasjon.

Ja, jeg er en interessert!