Menyen

KAN SQUID GI SPREKKER I HR++(+) GLASS GRUNNET TERMISK STRESS?

Glassbrudd på grunn av temperatur er en direkte konsekvens av spenninger forårsaket av en temperaturforskjell mellom to tilstøtende områder i samme glassplate. Problemet med glassbrudd på grunn av temperatur er et komplekst tema, der mange faktorer kan påvirke: skjæring og installasjon av glasset, bygningsdesign, plassering av gjenstander utenfor vinduet eller i rommet ved siden av glasset, og bruk av ulike typer solskjerming, liksom markiser, persienner og annet.

Det er derimot viktig å utvise mer forsiktighet ved spesialglass liksom med HR ++(+) termoruter enn med (vanlige) doble vinduer.

Hvordan er Squid i forhold til vanlig vindusfolie? Tradisjonell, frostet vindusfolie danner en forsegling, og gjør at varmen akkumuleres. Hvis for mye varme absorberes kan det medføre termisk glassbrudd. Squid har et åpent og pustende vev, som begrenser oppvarmingen av vinduet, og varmen vil aldri overstige grensen for glassbrudd ved bruk av de fem lyseste fargene, selv ved bruk på de mest sensitive vindusglass. Fargene Chalk, Bone, Oak, Ash og Rock er derfor sikre å bruke også på super isolerende vindusglass eller HR++(+) glass. Det er kun den sorte varianten i fargen Coal som ikke kan anvendes på spesialglass. 

Konklusjon: i motsetning til vanlig vindusfolie vil bruk av Squid aldri føre til glassbrudd. Termisk glassbrudd er kun en mulig konsekvens i kombinasjon med en rekke andre faktorer (liksom feil ved installasjon av vinduet, ekstra varmeoppbygging eller lys kun på deler av vindusflaten).

Nedenfor er noen tips for å redusere risikoen for termisk glassbrudd;

> Velg en lysere farge, som også blokkerer ut mer solenergi

> Påse at ingen deler av vinduet kan varmes opp på ett spesielt område fra innsiden; ikke sett varmekilder (varmeovner el.) rett ved vinduet, og unngå også å plassere mørke gjenstander for nærme (gardiner, stoler, rammer etc.)

> Unngå å plassere store gjenstander utenfor vinduet, da dette vil skyggelegge kun deler av vinduet